Collectief de juiste weg

Welkom bij VERN

VERN is een erkende brancheorganisatie in het wegtransport. Wij zijn als organisatie volledig opgenomen door de overheid en de EU. Onze collectiviteit speelt een steeds belangrijkere rol op het gebied van kostenefficiëntie.

VERN is mede opgericht om voor de kleine en kwetsbare transportondernemer een gelijkwaardige concurrentiepositie te verwerven ten opzichte van de grotere transportbedrijven. Niet alleen de eigen rijder, maar ook ondernemers met 10 tot 15 vrachtwagens vinden hun weg naar ons. VERN staat voor Vereniging Eigen Rijders Nederland.

Kleine transportbedrijven zijn nu goed vertegenwoordigd via VERN naast de andere brancheorganisaties, in werkgroepen die rechtstreeks rapporteren aan het kabinet.

VrachtwagenCLAIM

Wij gaan naar de rechter!

Prikbord

Vraag en aanbod

Nieuwsberichten

Mening van de VERN

Columns, geschreven door de VERN

Nieuwsberichten

Groot-Brittannië - Meld u aan als VK-vervoerder

De vergunningverlenende instantie NIWO heeft onlangs alle vergunninghouders aangeschreven over de Brexit. Reden is dat er in het geval van een ‘no deal’ inzicht verkregen moet worden in hoeveel ritten er op en door het Verenigd Koninkrijk (VK) worden gemaakt.

Meer lezen

Ook in Duitsland verbod op weekendrust in cabine

In navolging van Frankrijk en België is het nu ook in Duitsland verboden om de weekendrust van 45 uur door te brengen in de cabine. De chauffeur moet deze rustperiode in bijvoorbeeld een hotel of pension verblijven.

Meer lezen

Fileleed A4 kost miljoenen per jaar

Een flessenhals in een snelweg kost het bedrijfsleven miljoenen. En het levert consumenten veel ergernis op.

Meer lezen

Krediet voor transportondernemers

Uit onderzoek van VERN is gebleken dat de kleine Nederlandse transportsector zeer moeilijk aan krediet kan komen.

Meer lezen