VERN informeert

VERN hecht veel waarde aan een goede informatievoorziening. Deelnemers, maar ook ondernemers en bedrijven die nog geen deelnemer van VERN zijn, hebben toegang tot informatie over de genoemde onderwerpen. 

Startersadvies

Ook het afgelopen jaar hebben wij weer kunnen vaststellen dat veel chauffeurs in loondienst afscheid hebben genomen van hun werkgever en er voor hebben gekozen eigen rijder te worden. Daarom bieden wij graag startersadvies.

Meer lezen

Administratieve tips

Nog steeds merken wij dat veel eigen rijders uitbetaald worden op basis van creditnota’s, opgesteld door de opdrachtgever. Dit is natuurlijk handig, het scheelt u tijd en moeite, maar slim is het echter niet.

Meer lezen

NIWO-vergunningen

De Eurovergunning is de ondernemersvergunning voor transportbedrijven. Bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg, moeten in bezit zijn van de Eurovergunning.

Meer lezen

Rij- en rusttijden

Bekijk hier ons advies wat betreft rij- en rusttijden, zodat een prettig en gezond werkritme aangehouden kan worden. Het is immers zeer belangrijk om bij lange ritten aan te leren om voor jezelf te zorgen.

Meer lezen

Kostprijsberekening

Eén van de belangrijkste factoren in uw onderneming is: voor welke prijs kan ik rendabel gaan rijden? Vaak wordt een prijs genoemd zonder dat men werkelijk berekend heeft wat men aan kosten per kilometer kwijt is. De marktprijs is over het algemeen wel bekend, maar is die ook van toepassing op uw bedrijf?

Meer lezen

Betalingstermijn en wettelijke rente

Sluit u een overeenkomst met een bedrijf, overheid of consument? Dan geldt vaak een betalingstermijn. Deze termijn mag niet onredelijk zijn. De betalingstermijn staat meestal in de algemene voorwaarden van de overeenkomst.

Meer lezen

Tachograaf

Lees hier alle details over het gebruik van de analoge en digitale tachograaf. Handig om bij de hand te hebben.

Meer lezen