NIEUWS

Corona en duurzame innovaties

12 maart 2021

Voor dat ik in ga op nieuwe duurzame innovaties wil ik reageren op de ellende van de Corona crises, waar wij al ruim 8 maanden inzitten. Zelf ben ik net uit het ziekenhuis waar ik een kleine operatie heb onder gaan, die al drie maanden uit gesteld was. 

Meer lezen

Ouderen hebben haast kopie

8 maart 2021

Velen van u zullen zeggen, wat bedoelt hij nu weer. Jongeren staan veel in de belangstelling, ze missen heel veel, niet naar school, wat weer achterstanden oplevert die uit eindelijk weer ingehaald moeten worden. 

Meer lezen

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor Q4 2020 kopie

14 december 2020

De Tegemoetkoming Vaste Lasten subsidie is voor mkb-ondernemers en zzp’ers die meer dan 30% omzet verliezen en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. De overheid verleent deze subsidie tot en met Q2 2021. Deze pagina bevat uitleg over de TVL van Q4 2020.

Meer lezen

Nissewaard kan zich op de kaart zetten als meest duurzame gemeente door in te zetten op luc... kopie

9 december 2020

Nissewaard staat aan de vooravond van het binnenhalen van een uniek concept op het gebied van duurzaamheid.

Meer lezen

Corona

28 mei 2020

Vanwege de zeer ernstige situatie waarin Nederland verkeert, een persoonlijk bericht van mij.  Zelf zit ik in volledige isolatie, zowel thuis als op het werk. Ik ben een meervoudige risicogroep, ik heb COPD, leeftijd tegen en ik ben wat te zwaar.

Meer lezen

Geen steun voor eigenrijders

23 april 2020

De steun voor ondernemers in het kader van de Corona regeling brengt geen oplossing voor eigenrijders. Volgens Klaas de Waardt van VERN vallen de zelfstandig opererende éénpitters buiten de TOGS regeling waardtoor ze de 4000 Euro mislopen.

Meer lezen

Corona Kuchie

26 maart 2020

Vloeken mag niet, maar lucht soms zo op.
Iets aanroepen terwijl je niet hoopt dat het uitkomt.
Mijn schoonvader zei altijd, dat je niet moest geloven maar zeker weten.
Maar het feit is wel dat ons leven nu totaal op zijn kop staat alsof we in oorlog zijn.

Meer lezen

Totale onderwaardering vrachtwagenchauffeurs

19 maart 2020

Vrachtwagenchauffeurs werken in deze moeilijke tijden door het coronavirus, keihard om de ziekenhuizen, supermarkten, benzinepompen, doe het zelfwinkels (die het erg druk hebben) van voldoende voorraad te voorzien. Tevens zorgen zij dat fabrieken, de wegenbouw en alle andere sectoren van onze samenleving toch nog economisch vooruit kunnen.

Meer lezen

Organisaties voor transport, logistiek en handel: bewaar wederzijds respect

17 maart 2020

evofenedex en VERN (Vereniging Eigen Rijders Nederland) wijzen op gezamenlijke verantwoordelijkheid

Meer lezen

Samenwerking overheid en transportsector

18 januari 2020

De VERN heeft deze vergadering uitgeschreven om een betere samenwerking tussen de overheden en de transportsector te realiseren. In de transportsector heerst grote onvrede over de rechtsgelijkheid tussen Nederlandse en buitenlandse transporteurs.

Meer lezen

Nederlandse gemeenten vrachtwagen vrij?

22 juli 2019

Er komen bij de VERN steeds meer klachten binnen dat er in veel gemeenten, is besloten om een APV (algemene plaatselijke verordening) toe te passen die zegt dat er niet meer geparkeerd mag worden in de gemeente, s’avonds van 18.00 tot in de morgen 6.00 uur en in het gehele weekend. Het vrij gebruikelijk dat men niet parkeert in de bebouwde kom met voertuigen langer dan 6 meter en breder dan 2.40 meter.

Meer lezen

Europese verkiezingen mei 2019

5 juni 2019

Nieuwspoort Den Haag
Persoonlijk was ik uitgenodigd door de Logistieke Alliantie om een debat bij te wonen in Nieuwspoort Den Haag bij de tweede Kamer. We mochten daar ook vragen stellen. Er waren 8 Europarlementariërs van 8 verschillende politieke partijen aanwezig.

Meer lezen

Beantwoording 232 vragen over de voortgang van de vrachtwagenheffing

5 maart 2019

Minister Van Nieuwenhuizen beantwoordt de vragen van de vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat van de Tweede Kamer over de brief van 21 januari 2019 over de Voortgang vrachtwagenheffing.

Klik hier en lees het hele rapport

Meer lezen

Uitkomst internationaal overleg

5 maart 2019

Dinsdag 26 februari 2019 heeft de zogenoemde triloog (dit is een informeel overleg waarin delegaties van de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad van Ministers) overeenstemming bereikt over een noodverordening om de zogenoemde “basisconnectiviteit” voor het wegvervoer te handhaven in het geval van een no-deal-Brexit .

Meer lezen

‘Opbrengst vrachtwagenheffing terug naar bedrijven tot invoering rekeningrijden’

1 maart 2019

evofenedex, TLN en VERN willen dat de overheid de opbrengst van de vrachtwagenheffing in een fonds stort voor verduurzaming en innovatie van het wegtransport, totdat rekeningrijden voor iedereen wordt ingevoerd. Zo niet, dan zet het kabinet het draagvlak voor de heffing van de transportsector en de handels- en productiebedrijven op het spel.

Meer lezen

Groot-Brittannië - Meld u aan als VK-vervoerder

29 oktober 2018

De vergunningverlenende instantie NIWO heeft onlangs alle vergunninghouders aangeschreven over de Brexit. Reden is dat er in het geval van een ‘no deal’ inzicht verkregen moet worden in hoeveel ritten er op en door het Verenigd Koninkrijk (VK) worden gemaakt.

Meer lezen

Tekort aan truckers bedreigt bevoorrading winkels

2 agustus 2018

Veel winkels, tankstations en bedrijven in ons land dreigen binnen twee jaar niet meer bevoorraad te kunnen worden. Oorzaak is het snel groeiende tekort aan vrachtwagenchauffeurs.

Meer lezen

VERN wil geen kilometerheffing voor vrachtwagens

23 juli 2018

Door het recent gepresenteerde Klimaatakkoord laaide onlangs de discussie over een trucktol verder op. Branchevereniging Vereniging Eigen Rijders Nederland (VERN) blijft pertinent tegen invoering ervan.

Meer lezen

Tekort aan vrachtwagenchauffeurs

30 april 2018

Uitzending bekijken, klik hier of op de afbeelding

De Nederlandse transportsector kampt met een tekort van 7.000 vrachtwagenchauffeurs en dat aantal zal oplopen door vergrijzing. Oorzaken? De economische groei en weinig animo bij jongeren. Scholen, bedrijven en overheid komen met allerlei maatregelen om dit probleem op te lossen, maar tot op heden zonder veel succes.

Meer lezen

Spook rijden met een vrachtwagen?

28 September 2017

Eigenlijk ben ik hier niet verbaasd over, want ik ken vele voorbeelden hier van. Deze keer is weer gebeurt met een Poolse vrachtwagen die op de A67 een gezin uit Sittard dood reed.

Meer lezen