Corona Kuchie

Vloeken mag niet, maar lucht soms zo op.
Iets aanroepen terwijl je niet hoopt dat het uitkomt.
Mijn schoonvader zei altijd, dat je niet moest geloven maar zeker weten.
Maar het feit is wel dat ons leven nu totaal op zijn kop staat alsof we in oorlog zijn.

En dan kijk je omhoog, en vraag jeje af, waarom? Je medemensen gaan na een doodsstrijd van vele dagen naar het hiernamaals, wat dat ook moge zijn.

Ik weet het niet, de dominee denkt het te weten en de Imam weet het zeker en de Paus is beledigd dat hij dit jaar geen bloemen uit Nederland krijgt.

Maar niemand komt met een bewijs dat het hierna zo veel beter is. Gelukkig niet, want dan zouden we niet zo vasthouden aan ons aardse bestaan.

Dat mooie wereldje van huisje,boompje en beestje is ineens helemaal omgegooit naar baan, hypotheek en brandstofprijs en overleven van een hele enge ziekte.

We moeten ons afstandelijk gaan opstellen omdat we niet weten wie er melaats zijn; je kan het niet zien. Net als vroeger met een foto maken, dan moest je een week wachten tot het ontwikkeld was om te zien of tante Mien nu echt zo’n gekke bek trok op dat feest na een wijntje.   Dan pas kon je zien of de foto gelukt was of niet.

Vandaag ben ik geschrokken van de ambulance die met toeters en bellen voorbij kwam, met een chauffeur ( petje af voor hem !) die reed met een soort blauwe doorzichtige vuilniszak aan en mondkap. Net een film. Op een parking had ik al 6 ambu’s zien staan.

Ik ging lossen in Oss bij een zeer goede bevriende klant, maar omdat hij en zeker zijn vrouw in de risico catagorie valt, heb ik nu niet mee helpen lossen, maar gewoon de container in het deurgat gereden en is hij gelost door 2 gezonde durfallen welke na 1,5 uur mij een seintje gaven dat hij klaar was en ben weer weggereden. Net een film.

Afstand houden tot klanten of personeel zal nog wel lukken, maar omdat ik ook mijn klein- kinderen niet kan knuffelen dan maakt mijn leven wel erg moeilijk en zwaar.

Er zullen nog vele slachtoffers vallen na vandaag, en omdat het wereldwijd is zullen we ook zakelijk nog veel schade gaan oplopen, want het eind is niet in zicht.

En de overheid belooft veel, maar het geld komt toch weer bij de verkeerde terecht ben ik bang.  We betalen ons al jaren scheel aan ziekte kosten, maar nu blijken er dus vele ziekenhuizen dicht gegaan en zijn er verzorgenden omgeschoold.

Waarom eten Chinezen Vleermuizen? Of andere rare beestjes welke bij anderen als huisdier gebruikt worden. Hamsterweken bij ons zijn toch HEEEEEEL anders als in China

Wij maken deel uit van alle leven op aarde, en worden nu geminimaliseerd door het allerkleinste element wat Corona virus heet.

We kunnen er niet op schieten of met een spuitbus verdelgen, maar moeten op zoek naar een gelijkwaardige tegenstander of hopen dat ons lichaam het kan bestrijden.

En zolang dat er niet is, dus gewoon afstand houden!

Gelukkig is een deel wel genezen, maar het virus woekert door en zal telkens weer opduiken als we weer even gezellig gaan doen. Nooit zullen we ons oude leven meer terug krijgen als we geen middel vinden als vaccin, en hopelijk is dit niet weer een geld kwestie want dan kan het weer te lang gaan duren.

Hopelijk komt er een snel een kentering, en moeten we ons thuisblijven zien als een lange vakantie zonder vakantiegeld.

We weten allemaal dat het leven eindig is, maar mijn bucket-list is nog niet afgewerkt dus wacht daarboven nu met uitdunnen hier.

Ik kan daarom alleen nu wensen dat u allemaal een eind uit mijn buurt blijft en dat u zwaait van een afstand want als dit allemaal weer voorbij is, kunt u wel weer die middelvinger opsteken naar ons en dan zal ik lachen, want dan denk ik terug aan die 1,5 meter als veiligheids marge of de 1,5 meter diepte van vele kisten.

René Sloof /  Afstandelijke vervoerder

terug naar overzicht