Mening van de Vern

Lees hier onze columns, geschreven door de Vern

Groot-Brittannië - Meld u aan als VK-vervoerder

29 oktober 2018

De vergunningverlenende instantie NIWO heeft onlangs alle vergunninghouders aangeschreven over de Brexit. Reden is dat er in het geval van een ‘no deal’ inzicht verkregen moet worden in hoeveel ritten er op en door het Verenigd Koninkrijk (VK) worden gemaakt.

Meer lezen

Tekort aan truckers bedreigt bevoorrading winkels

2 agustus 2018

Veel winkels, tankstations en bedrijven in ons land dreigen binnen twee jaar niet meer bevoorraad te kunnen worden. Oorzaak is het snel groeiende tekort aan vrachtwagenchauffeurs.

Meer lezen

VERN wil geen kilometerheffing voor vrachtwagens

23 juli 2018

Door het recent gepresenteerde Klimaatakkoord laaide onlangs de discussie over een trucktol verder op. Branchevereniging Vereniging Eigen Rijders Nederland (VERN) blijft pertinent tegen invoering ervan.

Meer lezen

Tekort aan vrachtwagenchauffeurs

30 april 2018

Uitzending bekijken, klik hier of op de afbeelding

De Nederlandse transportsector kampt met een tekort van 7.000 vrachtwagenchauffeurs en dat aantal zal oplopen door vergrijzing. Oorzaken? De economische groei en weinig animo bij jongeren. Scholen, bedrijven en overheid komen met allerlei maatregelen om dit probleem op te lossen, maar tot op heden zonder veel succes.

Meer lezen

Duurzaamheid

22 December 2017

Politici en beleidsmakers gebruiken prachtige woorden. Verduurzaming is zo’n woord. Ze gebruiken het te pas en te onpas. Maar wat houdt verduurzaming nu daadwerkelijk in? Vroeger noemden we het verduurzaming als we de blankhouten kozijnen vervingen door hardhout.

Meer lezen

Op de bres voor ouderen

22 Oktober 2017

Er zijn in Nederland 531.000 werklozen. Daarvan is een derde in de leeftijd van 50 tot 66 jaar, terwijl de regering vindt dat mensen makkelijk kunnen werken tot hun 67ste jaar. Zodoende moet men twee jaar langer AOW-premie betalen en ontvangt men twee jaar korter AOW bij eenzelfde levensverwachting.

Meer lezen

Spook rijden met een vrachtwagen?

28 September 2017

Eigenlijk ben ik hier niet verbaasd over, want ik ken vele voorbeelden hier van. Deze keer is weer gebeurt met een Poolse vrachtwagen die op de A67 een gezin uit Sittard dood reed.

Meer lezen

EU verbijsterend, cabotage vrij

1 Juni 2017

Het Europees Parlement blijft mij verbazen; alwéér komt ze met voorstellen die de Nederlandse transportsector, of eigenlijk alle West-Europese transport­bedrijven, hard gaan raken.

Meer lezen

Positieve berichten

8 mei 2017

Vaak is nieuws negatief en dat scoort, jammer genoeg is dat wel de realiteit. Deze column wil ik eens gaan besteden aan positievere berichten dan dat u gewend bent in de pers.

Meer lezen

nieuwe ontwikkelingen

April 2017

De kaarten zijn geschud, we weten nu op welke partijen men heeft gestemd. De VVD was erg dankbaar dat de Turkse President Erdogan zo tekeer ging net voor de verkiezingen.

Meer lezen

Buitenlandse chauffeurs onder cao en het kamperen in het weekend.

Maart 2017

Het is erg genoeg, maar ik moet er toch iedere keer weer op terug komen, zolang de politiek geen afdoende oplossing heeft voor deze problematieken.

Meer lezen

Utopia

Februari 2017

Afgelopen februari kreeg ik een uitnodiging van Radio 1 om op zondagavond naar de bus te komen in Amsterdam-Noord.

Meer lezen

Anders opgeleid?

Januari 2017

Al heel lang wilde ik het eens hebben over laag opgeleide en hoger opgeleide mensen en de domheid hiervan. Laten wij nu eens eerlijk zijn, als je advocaat wilt worden dan studeer je meestal tot je 26e jaar en ga je dan pas werken. Dan ben je hoog opgeleid, echter je kunt nog vrij weinig want je hebt geen ervaring.

Meer lezen

Wat en jaar!

December 2016

Eerlijk is eerlijk, maar dit jaar is een jaar van aardverschuivingen. Nieuwe politieke inzichten, vrachtwagenclaim, truckkartelvorming,

Meer lezen

Moeilijk, moeilijk

Oktober 2016

Sommige dingen zijn voor mij moeilijk te begrijpen, blijkbaar ben ik daar te dom voor.

Meer lezen