Wat een jaar!

Eerlijk is eerlijk, maar dit jaar is een jaar van aardverschuivingen. Nieuwe politieke inzichten, vrachtwagenclaim, truckkartelvorming,

EU verloor aan invloed, Engeland brexit, vertrouwen in de politiek geschaad en de opiniepeilers die er helemaal naast zaten. Wilders die voor het gerecht gesleept werd en daar door al 6 zetels winst heeft gekregen, totaal niet wat men wilde bereiken. Donald Trump, de nieuwe Amerikaanse President, die helemaal niemand had verwacht, een groot deel van het vertrouwen in de politieke elite is weg en eigenlijk nog veel meer.

Vrachtwagenclaim
Een van de meest opmerkelijke zaken van dit jaar is voor de transportsector, is toch wel de kartelvorming van de vrachtwagenfabrikanten. De vrachtwagenfabrikanten zijn veroordeelt tot het betalen van 2.93 miljard euro boete. Scania ontkent nog, maar men geeft aan dat zij tot het kartel hebben behoort. Het e.e.a. blijkt schijnbaar ook uit de stukken die MAN heeft aangeleverd aan de Europese Commissie. Door aanlevering van alle stukken over de periode 1997 tot 2011, kon de MAN de boete ontlopen van de Europese Commissie. Zonder pardon hebben de vrachtwagenfabrikanten de prijs van een vrachtwagen verhoogt met gemiddeld € 10.000,- per vrachtwagen. Er zijn ongeveer 5 miljoen vrachtwagens verkocht in Europa, dat betekend dat er 50 miljard euro teveel is betaalt. Ik vind dit persoonlijk schandalig, want onze sector moet keihard werken om een paar centen over te houden en dan laat men iedereen teveel betalen. Ik ben daar dermate boos over dat wij de Haan advocaten hebben ingeschakeld om te proberen deze teveel betaalde gelden terug te halen. Juridisch gezien volgens de Haan maken wij een grote kans dat wij winnen. VERN heeft nog veel informatie uit die jaren, die wij kunnen gebruiken in de claim. De Haan heeft in samenwerking al 30 miljoen om de gerechtskosten te kunnen betalen. De consumentenbond heeft dit jaar een organisatie opgericht, MKB claim(onderdeel consumentenbond), die ook bezig is om de claim binnen te halen. Wij durven niet te stellen of de consumentenbond, nu de juiste organisatie is om dit te Europees aan te pakken. De Haan heeft wel Europese ervaring met dergelijke zaken.

EU en haar invloed in Europa
De EU heeft dit jaar een behoorlijk deel van haar invloed verloren. Bijvoorbeeld de voorzitter van de Europese Commissie, Jean Claude Juncker heeft dit jaar in mijn ogen toch behoorlijk schofferende opmerkingen geplaatst richting Engeland. De bevolking van Engeland heeft besloten om uit de Europese Unie te treden. Juncker had zich moeten afvragen waarom de bevolking van Engeland een dergelijk groot besluit heeft genomen en waar het is fout gegaan. Nee, hij was meer op zijn teentjes getrapt, Engeland, toch een van de grootste landen binnen Europa, op een bijzonder onbeschofte wijze, Engeland gelijk het Europees Parlement uit wilde schoppen. Hij vraagt zich nog steeds niet af hoe het komt dat er binnen Europa een steeds negatievere stemming richting de EU is. Hij zal ook nooit vragen waarom er in Nederland en Frankrijk zoveel mensen zijn die eigenlijk niets meer met de EU te maken willen hebben. Hel en verdoemenis heeft hij geroepen, als Engeland negatief zou beslissen, de beurzen zouden instorten, Engeland zou economisch totaal in elkaar storten en niemand zou nog iets met Engeland te maken willen hebben.

Dit is allemaal niet gebeurt, Engeland wil nog steeds bloemen en andere producten van ons hebben en wij nog steeds van de Engelsen. De beurzen niet in elkaar geklapt, maar staan er beter voor dan in de afgelopen jaren. Juncker behoort volgens mij tot de politieke elite die op geen enkele wijze nog contact heeft met de Europese bevolking. De EU heeft de mond vol van democratie, echter niemand is rechtstreeks gekozen. Alle posten zijn onderling verdeeld. Het is zelfs zo erg dat toen wij nee zeiden tegen de Oekraïne, onze Premier Rutte nog steeds niet weet hoe hij een draai moet geven richting de EU en de Nederlandse bevolking, om iedereen tevreden te stellen. En de mensen die nee gestemd hebben waren niet allemaal dom, er zaten ook vele hoogopgeleide mensen bij die zich heel goed realiseerden dat de top in de Oekraïne, door en door corrupt is. Het gemiddelde uurloon in de Oekraïne is € 0,38 ct per uur. De mensen aan de top zouden graag zien dat zij hier kwamen werken, zij erin en wij eruit.

Donald Trump
Donald Trump is in januari de nieuwe President van Amerika. Alle opiniepeilers zaten er volledig naast. Ondanks alles wat hij heeft geroepen tijdens de verkiezingen en dat was heel wat, heeft de Amerikaanse bevolking voor hem gekozen. Volgens Jean Claude Junker zouden wederom de beurzen instorten en heel de wereld zou zich afkeren van Amerika. Echter de beurzen stonden na twee dagen weer op hetzelfde niveau en hier en daar zelfs hoger.

De schuld ligt niet bij Donald Trump dat hij is verkozen maar bij de elite, die gewoon niet kon geloven dat zij konden verliezen. De bevolking in Amerika voelde zich niet gehoord en verlaten door de politici in Washington. Men heeft iemand gekozen die nog nooit in de politiek heeft gezeten. Men was gewoon de politieke elite spuug zat. Het word nog een aardige klus voor onze politieke leiders om zich een goede houding te geven als de nieuwe President naar Nederland komt. Ze hebben hem toch behoorlijk naar beneden gehaald. Alleen Geert Wilders zal hem met een grote glimlach welkom heten. En we hebben Amerika keihard nodig want we hebben ons leger helemaal uitgehold en Amerika moet ons toch echt beschermen. Ook onze politieke elite heeft niets geleerd van de laatste tien jaar. Alles wat niet in hun straatje past, Fortuyn of Wilders, demoniseren zij met ondersteuning van de pers. Zij hebben nog steeds niet in de gaten met hun verwaandheid dat zij op deze manier Wilders aan een grote overwinning gaan helpen in maart volgend jaar. In november had hij 6 zetels winst door de belachelijke vertoning met die rechtszaak tegen hem. Imans roepen de meest vervelende dingen in de moskee en worden absoluut niet vervolgd en dat zijn ook voormannen, net als Wilders. Ze denken nog steeds dat de bevolking achterlijk is, als ze roepen dat wie op Wilders stemt, eigenlijk een racist of een terrorist is.

Volgend jaar zal weer een jaar worden met stormachtige ontwikkelingen met volgens mij een veel luidere stem van de mensen, die het er niet mee eens zijn zoals het nu gaat, maar en ding weet ik zeker, het Nederlandse volk is heel sterk en overwint altijd alle problemen.

Ik wens iedereen hele prettige feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar.

terug naar overzicht